Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kryddig Fisksoppa

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Linserna i soppan sänker GI-värdet och gör den mer matig. Soppan i sig är fettsnål och innehåller nyttiga vitaminer och antioxidanter. Soppan går bra att frysa eller spara i några dagar om du vill ha till matlåda. Ta med soppa till jobbet i en tätsluten glasburk med lock.

Ingredienser

Instruktioner

Koka linserna enligt anvisningarna. Skala och hacka lök och vitlök. skiva moroten. Stek i olja tills löken börjar få färg. Häll i buljong, tomat och kryddor. Låt puttra i några minuter. Tärna den halvtinade fisken och lägg i soppan. Låt puttra i ytterligare 4-5 min, tills det att fisken är genomkokt. Lägg i linserna och servera.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Skogis59 16 juli 2008

    1 stor vitlök?! Du måste väl mena 1 KLYFTA vitlök?!

  • lundqvist87 20 februari 2009

    vad är garam masala?

  • Tutish 7 maj 2009

    Dunderundergott! Helt fantastiskt. Passade utmärkt med ostbestrött, hembakat bröd till. En mysig, gott kryddad och värmande soppa. Tack:)

  • maxxess 29 januari 2011

    En hel vitlök? Och 1.2 dl buljong? Jag lagar gärna på frihand, men detta recept är för otydligt.

  • Gusbjoel 30 januari 2011

    Garam masala är en kryddblandning på samma sätt som curry. Men innehåller: muskot, koriander, svartpeppar, kardemumma, kanel, nejlikor, ingefära, spiskummin. Går att köpa i välsorterade livsmedelsaffärer med utländska varor. Garam masala används i det indiska köket väldigt mycket t.ex. Tandori kyckling.

  • Biinii 1 februari 2012

    Denna soppa gjorde jag idag. Den var både god och mäktig. :) Blev även godkänd av min sambo som vanligtvis varken gillar fisk eller soppa. :)

  • Loveskitchen 8 februari 2012

    En stor vitlök? Nej det är omöjligt. Det måste vara en vitlöksklyfta.Verkar vara för lite vätska för att det ska kunna bli soppa. Ska det möjligen vara 1,2 liter istället för 1,2 deciliter?

  • tomospj 17 januari 2013

    Jättegod soppa! Hade i och för sig ingen fisk till hands just då, så det blev en linssoppa i stället ;-) och det gick riktigt bra. Smaksättningen var så fin så den varianten kommer jag att laga många gånger. Kanske rentav med fisk emellanåt!

  • Kattboll 1 februari 2013

    ?? hur är det nu då? är det bara så lite vatten el är det tryckfel? kan nån som har gjort den el den som la ut receptet svara? för jag vill göra den nu nu nuuu

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.