Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bananpudding.

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Den är läcker, enkel att göra och går att förbereda!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, vispgrädde. socker och vaniljsocker. Smöra och sockra små ugnsfasta formar. Skär till brödbitarna så att de passar i formarna. Skiva bananerna och lägg ett lager i formarna. Lägg på en brödskiva och häll på lite äggstanning. Fortsätt med ett lager bananer, bröd och äggstanning. Fyll en ugnsfast form med ca 3 cm vatten och ställ i formarna. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 30 min.
  2. Gör kolasåsen medan puddingarna gräddas. Låt vispgrädde, sirap och smör puttra i en kastrull under omrörning i ca 10 min. Såsen ska bli gyllen brun. Servera puddingen avsvalnad med ljummen kolasås. Servera puddingen i formarna eller skär försiktigt runt kanterna och vänd upp formarna på tallrikar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.