Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Basilikaparfait

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Vill du bjuda på en ovanlig och god efterrätt? Bjud då på denna fräscha och smakrika parfait, servera gärna med färska bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa basilika, äggulor, florsocker och citronsaft.
  2. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten.
  3. Häll smeten i en form, ca 1 liter. Frys i 4-5 tim.
  4. Låt den stå i kylen ca 30 min. Doppa skålen i varmt vatten och stjälp upp parfaiten på ett fat eller skeda upp den i portionsskålar.
  5. Servera med färska eller frysta hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.