Detta var en gourmetmiddag i Sollefteå som avslutades med denna dessert. Så gott och så fint. Tack Ulf och Kicki
Instruktioner
- Forma 4 strutar av overheadfilm ca 6-7 cm i diameter samt 1 dm hög.
- Rensa och kör bären i mixer. Passera sen genom trådsil.
- Blanda äggulor och florsocker i en kastrull. Placera kastrullen i vattenbad på plattan. Vispa tills smeten tjocknat. Lyft kastrullen ur vattenbadet och ställ den i kallt vatten. Fortsätt vispa då och då tills smeten kallnat.
- Blanda äggsmeten med bärpurén.
- Vispa grädden hårt. Vänd sen försiktigt ner grädden i äggsmeten.
- Fyll strutarna med parfait och placera dem stående i glas eller andra höga smala formar som tål kyla.
- Ställ i frysen minst 4 timmar.
- Såsen: blanda socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sen svalna. Mixa bären och passera genom trådsil. Blanda bär, sockerlag och citronsaft.
- Flytta kåtorna från frysen till kylen ca 30 min innan de ska avnjutas.
- Staketet: smält 50 g mörk blockchoklad. Forma en strut av bakplåtspapper och spritsa ut choklad på bakplåtspapper till önskad form.
- Ställ kallt. Ställ en strut på en assiett, ställ en bit chokladstaket bredvid samt ringla sås runt.
Publicerat den
17 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
värkar gott måste pröva:p