Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Blåbärsbutterkaka

 
Skriv ut

Fyll butterkakan med härliga blåbär så blir den extra saftig och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke oh tillsätt lite av den rumsvarma mjölken. Rör tills jästen lösts sig. Häll i resten av mjölken. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg.
  2. Tillsätt 4 dl av mjölet, klicka ner det riktigt mjuka smöret. Värm det ev lite i mikron. Häll i resten av mjölet, spara lite till utbakningen och arbeta samman till en lös och slät deg. Låt jäsa övertäckt i minst 1½ timme.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Kavla ut degen till en rektangel, ca 65x20cm. Bred på smöret, strö på socker och bär. Rulla ihop. Skär i ca 5 cm tjocka bitar. Lägg ett bakpapper i en liten långpanna, ca 25x35 cm. Placera ut bullarna med lite luft emellan så att det finns plats att jäsa. Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.
  5. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.