Fyll butterkakan med härliga blåbär så blir den extra saftig och god.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke oh tillsätt lite av den rumsvarma mjölken. Rör tills jästen lösts sig. Häll i resten av mjölken. Tillsätt salt, socker, kardemumma och ägg.
- Tillsätt 4 dl av mjölet, klicka ner det riktigt mjuka smöret.
Värm det ev lite i mikron. Häll i resten av mjölet, spara lite till utbakningen och arbeta samman till en lös och slät deg.
Låt jäsa övertäckt i minst 1½ timme.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kavla ut degen till en rektangel, ca 65x20cm.
Bred på smöret, strö på socker och bär. Rulla ihop. Skär i ca 5 cm tjocka bitar. Lägg ett bakpapper i en liten långpanna, ca 25x35 cm. Placera ut bullarna med lite luft emellan så att det finns plats att jäsa. Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.
- Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
Publicerat den
21 maj 2012
Skriv kommentar