Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En mycket god variant på Toscakaka...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader
  2. Pajdeg: Smält matfettet och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke. Tillsätt matfettet och kör med elvispen till en jämn smet, är den lite smulig gör det inget Tryck ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Ställ in ca 30 minuter i kylskåp. Förgrädda pajskalet 10 minuter i nedre delen av ugnen i 200 grader.
  3. Fyllning: Fördela bären i pajskalet och strö över socker och potatismjöl.
  4. Toscasmet: Lägg matfett, socker, mjöl och mjölk i en kastrull och låt sjuda under ständig omrörning. Smeten ska tjockna något. OBS! Det får inte börja koka för då separerar fettet från det övriga och smeten blir blaskig. Om detta händer, tillsätt då lite idealmjöl eller vetemjöl utrört i lite vatten. När smeten tjocknat, tillsätt mandelspån och klicka ut smeten över bären. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter tills den fått fin färg. Servera med vaniljglass.

Kommentarer (3)

  • Okänd 28 juli 2008

    Mycket god paj :)

  • GoldenHeart 24 november 2010

    Väldigt god! MUMS! :)

  • MrsC 24 november 2010

    Tack - Det var roligt att höra :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.