Chokladkaka med plommonsmak och madeira. Kan smaksättas med äkta madeira (2 msk) eller essens.
Instruktioner
- Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Smaksätt med äkta madeira (eller essens) och arom. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
- Glasyr:
Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Bred ut den över kakan då den svalnat. (Jag köpte min rödlilla hushållsfärg på Urtegården i Danmark. Men man kan blanda röd och blå hushållsfärg också. Plommonarom och madeira essens går att få tag på via Essensfabrikens hemsida.) Garnera efter önskemål.
- Hoppas att det skall smaka!
Publicerat den
7 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar