Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En lättlagad gryta med kyckling, svamp och syltlök. Bjud den gärna till fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i bitar. Låt svampen rinna av. Smält matfettet i en stekpanna och fräs svampen ett par minuter. Lägg över den i en gryta.
  2. Bryn kycklingbitarna i stekpannan tills de fått färg. Lägg över dem i grytan. Krydda kycklingbitarna med salt och peppar och tillsätt 1 dl vatten, buljongtärning och soya. Låt kycklingen småputtra under lock ca 30 minuter. Blanda ned grädde och maizena utrörd i resten av vattnet. Låt det koka ytterligare ca 10 minuter.
  3. Blanda ned syltlök och persilja, låt syltlöken bli varm och smaka sedan av med salt och peppar. Servera kycklinggrytan.

Kommentarer (1)

  • flabban 27 augusti 2009

    En god kycklingrätt. Hade inte förväntat mig något annat. Självklart högsta betyg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.