En lättlagad gryta med kyckling, svamp och syltlök. Bjud den gärna till fest.
Instruktioner
- Skär kycklingen i bitar. Låt svampen rinna av. Smält matfettet i en stekpanna och fräs svampen ett par minuter. Lägg över den i en gryta.
- Bryn kycklingbitarna i stekpannan tills de fått färg. Lägg över dem i grytan. Krydda kycklingbitarna med salt och peppar och tillsätt 1 dl vatten, buljongtärning och soya. Låt kycklingen småputtra under lock ca 30 minuter. Blanda ned grädde och maizena utrörd i resten av vattnet. Låt det koka ytterligare ca 10 minuter.
- Blanda ned syltlök och persilja, låt syltlöken bli varm och smaka sedan av med salt och peppar. Servera kycklinggrytan.
Publicerat den
19 mars 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
En god kycklingrätt. Hade inte förväntat mig något annat. Självklart högsta betyg.