De här bröden påminner om tekakor, men med både bovete och dinkelflingor i degen blir de både fylligare i smaken och saftigare.
Instruktioner
- Skölj bovetet i hett vatten. Koka upp vattnet. Ta från värmen, häll i bovetet och låt svalna till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll blandningen över jästen och rör tills den lösts sig.
- Tillsätt dinkelflingor, psylliumfrö, ägg, olja, honung, salt och mjöl. arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
- Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 14 bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut varje boll till en rund kaka, 14-15 cm i diameter.
- Lägg kakorna på bakplåtspappersklädda plåtar och nagga dem med en brödnagg eller gaffel. Ta eventuellt ut ca 5 cm stort hål i mitten. "Hålet" kan gräddas som minibullar ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler under duk.
Publicerat den
26 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar