Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bovetekakor

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

De här bröden påminner om tekakor, men med både bovete och dinkelflingor i degen blir de både fylligare i smaken och saftigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bovetet i hett vatten. Koka upp vattnet. Ta från värmen, häll i bovetet och låt svalna till ca 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll blandningen över jästen och rör tills den lösts sig.
  2. Tillsätt dinkelflingor, psylliumfrö, ägg, olja, honung, salt och mjöl. arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
  3. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 14 bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut varje boll till en rund kaka, 14-15 cm i diameter.
  4. Lägg kakorna på bakplåtspappersklädda plåtar och nagga dem med en brödnagg eller gaffel. Ta eventuellt ut ca 5 cm stort hål i mitten. "Hålet" kan gräddas som minibullar ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 225 grader.
  6. Grädda bröden mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.