Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Broccolimuffins

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Dekorativa buffébröd med både en klick ost och grönsaker i. Baka gärna muffinsen i god tid, frys in och värm försiktigt vid servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en muffinsplåt där hålen rymmer cirka 1 1/2 dl. Eller smörj och mjöla muffinsformar av aluminium. Koka broccolin snabbt i lättsaltat vatten. Skala löken och skär den i klyftor.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna.
  3. Vispa äggen pösigt. Vispa i vatten, yoghurt och olja. Tillsätt de torra ingredienserna i äggsmeten.
  4. Fördela smeten i formarna, men fyll dem inte ända upp. Gör en liten grop i varje muffins med hjälp av en fuktig sked. Lägg i en liten klick färskost, stick ner lökklyftor och en broccolibukett i varje.
  5. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Servera muffinsen nygräddade eller frys in dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.