Muffinsarna är godast nygräddade men kan förvaras i brödburk 1-2 dagar. Går utmärkt att frysa dom.
Instruktioner
- Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt broccolin rinna av och hacka den grovt. Strimla tomaterna.
Blanda mjölet med bakpulver, socker och salt i en skål. Tillsätt olja och mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Blanda i broccoli och tomater. Fördela smeten i stora muffinsformar eller en smord muffinspanna med 12 hål. Gör en liten grop i varje muffins och lägg i en klick gorgonzolaost i varje.
- Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 225 grader ca 18 minuter. Låt dom stå kvar i pannan några minuter innan dom stjälps upp och får svalna på galler
(eller låt dom stå kvar i pappersformarna).
Publicerat den
17 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar