Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ost och broccolimuffins

 
Skriv ut

Muffinsarna är godast nygräddade men kan förvaras i brödburk 1-2 dagar. Går utmärkt att frysa dom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka broccolin i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Låt broccolin rinna av och hacka den grovt. Strimla tomaterna. Blanda mjölet med bakpulver, socker och salt i en skål. Tillsätt olja och mjölk och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Blanda i broccoli och tomater. Fördela smeten i stora muffinsformar eller en smord muffinspanna med 12 hål. Gör en liten grop i varje muffins och lägg i en klick gorgonzolaost i varje.
  3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 225 grader ca 18 minuter. Låt dom stå kvar i pannan några minuter innan dom stjälps upp och får svalna på galler (eller låt dom stå kvar i pappersformarna).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.