Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Brödflätor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Passar till allt tycker jag. Det blir 4 stora fina brödflätor. Lättbakade och jag använder Kungsörnens Vetemjöl Special med fullkorn. Inbillar mig att det blir nyttigare så.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till ca 37 grader. Blanda det ljumna vattnet, salt och socker tillsammans med jästen.
  2. Blanda 2 ägg med oljan, Häll det ihop med vätskan.
  3. Blanda sedan i den mängd mjöl som du tycker blir arbetsvänligt.
  4. Jäs i ca 40 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Arbeta sedan degen på bakbordet och dela degen i 4 delar. Dessa delas sedan i 3 delar var. Rulla ut dessa till ländger och gör flätor. Det blir 4 bröd totalt.
  7. Jäs dessa i ca 40-60 minuter.
  8. Pänsla med de 2 andra äggen och strö på sesamfrön.
  9. Gräddas i 150-175 grader med varmluftsugn eller 200 grader i vanlig ugn i ca 35 minuter. Lägg på ett bakplåtspapper efter halva tiden för att bröden inte skall bli för mörka.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tina62 6 november 2008

    Det ser jättegott ut! Ska göra bröd i morgon så då provar jad ditt. Återkommer med kommentar!

  • tina62 7 november 2008

    Snygga blev de och doftar underbart! Jag sprayade in vatten och körde varmluft så de är så spröda och goa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.