- Serverar: 4 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Passar till allt tycker jag. Det blir 4 stora fina brödflätor.
Lättbakade och jag använder Kungsörnens Vetemjöl Special med fullkorn. Inbillar mig att det blir nyttigare så.
Instruktioner
- Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till ca 37 grader. Blanda det ljumna vattnet, salt och socker tillsammans med jästen.
- Blanda 2 ägg med oljan, Häll det ihop med vätskan.
- Blanda sedan i den mängd mjöl som du tycker blir arbetsvänligt.
- Jäs i ca 40 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Arbeta sedan degen på bakbordet och dela degen i 4 delar. Dessa delas sedan i 3 delar var.
Rulla ut dessa till ländger och gör flätor. Det blir 4 bröd totalt.
- Jäs dessa i ca 40-60 minuter.
- Pänsla med de 2 andra äggen och strö på sesamfrön.
- Gräddas i 150-175 grader med varmluftsugn eller 200 grader i vanlig ugn i ca 35 minuter.
Lägg på ett bakplåtspapper efter halva tiden för att bröden inte skall bli för mörka.
Publicerat den
6 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det ser jättegott ut! Ska göra bröd i morgon så då provar jad ditt. Återkommer med kommentar!
Snygga blev de och doftar underbart! Jag sprayade in vatten och körde varmluft så de är så spröda och goa.