Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Charlottenlunds chokladchock

(1 kommentar)  
Skriv ut

Receptet är från Halv åtta hos mig. Låter supergott!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Riv mandelmassa grovt. Vispa äggvitor till hårt skum och blanda samman.
  2. Rita ut 2 st ringar på bakplåtspapper, t ex efter en mattallrik och smörj med smör.
  3. Bred ut massan jämt och grädda rundlarna ca 15 min. Ta ut och låt svalna.
  4. Chokladkräm: Sjud upp gulor, grädde och socker. Lägg ner blockchoklad i bitar sedan fettet, låt sjuda några minuter (ej koka).
  5. Ta av och låt krämen svalna.
  6. Bred ut krämen mellan och ovanpå mandelbottnarna.
  7. Garnera med rostad flagad mandel. Servera med olika bär el frukter samt lättvispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chatte71 14 juli 2010

    Den är supergod och väldigt mäktig. Den fick bra betyg av vännerna jag bjöd den på. Nästan lite för söt, men efter maten perfekt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.