Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbitsmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Låter gott, detta måste jag prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg muffinsformar av papper i fördjupningarna på en muffinsplåt. Lägg chokladen i en liten tjockbottnad kastrull med hälften av mjölken och med smöret. Värm försiktigt tills chokladen har smält. Låt svalna. Sikta ner mjölet, bakpulvret och kakaopulvret i en skål. Rör ner sockret och den hackade chokladen. Vispa samman resten av mjölken med vaniljessensen, ägget och äggulan, och häll detta i skålen med chokladblandningen. Rör med hjälp av en stor metallsked samman ingredienserna tills de nätt och jämnt hänger ihop. Skeda upp blandningen i pappersformarna tills de är nästan helt fyllda. Grädda i 225°C i 25 minuter tills de har jäst upp ordentligt och nätt och jämnt känns fasta. Flytta över dem till ett galler för att svalna. Servera med siktat florsocker över.
  2. Om du vill kan du hacka 125 g torkade bananer och använda dem istället för mjölkchokladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.