Låter gott, detta måste jag prova.
Instruktioner
- Lägg muffinsformar av papper i fördjupningarna på en muffinsplåt. Lägg chokladen i en liten tjockbottnad kastrull med hälften av mjölken och med smöret. Värm försiktigt tills chokladen har smält. Låt svalna.
Sikta ner mjölet, bakpulvret och kakaopulvret i en skål. Rör ner sockret och den hackade chokladen.
Vispa samman resten av mjölken med vaniljessensen, ägget och äggulan, och häll detta i skålen med chokladblandningen. Rör med hjälp av en stor metallsked samman ingredienserna tills de nätt och jämnt hänger ihop.
Skeda upp blandningen i pappersformarna tills de är nästan helt fyllda. Grädda i 225°C i 25 minuter tills de har jäst upp ordentligt och nätt och jämnt känns fasta. Flytta över dem till ett galler för att svalna. Servera med siktat florsocker över.
- Om du vill kan du hacka 125 g torkade bananer och använda dem istället för mjölkchokladen.
Publicerat den
13 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar