Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcreme Royal

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Desserten kan lagas ett dygn i förväg och förvaras kallt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg russinen i en skål och häll över romen. Koka upp mjölk, socker och chokladen bruten i små bitar. Rör hela tiden. Rör i majzenamjölet i juicen. Häll blandningen under vispning ner i chokladmjölken. Låt blandningen koka upp. Tag kastrullen från plattan och rör ner russin- och romblandningen. Låt krämen svalna. Vispa grädden och blanda ner den i krämen när den kallnat. Spara lite av grädden till garnering.
  2. Fördela chokladkrämen i portionsglas och förvara kallt fram till serveringen. Garnera med grädde samt ev, cocktailbär eller lite riven blockchoklad strax innan serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.