Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcrisptårta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Underbar marängtårta som bara smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Klä en långpanna, ca 30x25 cm med bakplåtspapper.
  3. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret, lite i taget tills marängmassan är styv. Vänd sist ner flingorna.
  4. Bre ut smeten jämnt i långpannan. Ställ in formen i ugnen och grädda ca 1 timme. Låt den gärna stå kvar i den avstängda ugnen att eftertorka med luckan på glänt.
  5. Mät upp äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt matfettet i små klickar. Rör om tills fettet smält och lägg därefter ner chokladen som brutits i mindre bitar. Rör om så att även chokladen smälter och ställ därefter krämen åt sidan att kallna.
  6. Dela marängbottnen till två lika stora bottnar. Bre ut chokladkrämen på den ena bottnen. Vispa grädden och bre den ovanpå. Lägg på den sista bottnen.
  7. Smält blockchokladen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn och ringla den över tårtan.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • grill 25 juni 2008

    Denna kaka har gjort i många år. Måste bara säga den som inte bakar den går miste om något gott. När vi är många brukar göra dubbel sats, och jag lovar den går år som smör i solsken..Det tar lite tid att göra den. Gör gärna tårtan dagen före då blir marängen mjuk o seg mmmmmmmmmmmm gott OBS!!! Ni som laddar hem detta recept måste bara göra den.....

  • LindaGabriella 15 augusti 2010

    Supergod! Jag fick höra om denna tårtan av en vän som var så lyrisk om den. Provade, och blev frälst jag med. Enkelt, gott och uppskattat av alla!

  • LEDIVO 6 november 2011

    Lätt att göra och otroligt god - Bra kombination. Har blivit sonens älsklingstårta och många håller med. Betyg 5.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.