Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpäron

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Passa på att göra den här riktigt goda gammaldags desserten när det finns gott om päron. Bjud gärna mjukrörd glass eller vispad grädde till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vatten och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Låt lagen koka några minuter. Tillsätt punschen och rör om.
  2. Skala under tiden päronen. Ta bort flugan men låt stjälken sitta kvar. Lägg päronen i lagen och låt dem koka mjuka. Känn med provsticka eller tandpetare. Ta upp päronen med en hålslev och ställ dem åt sidan.
  3. Dela chokladen i mindre bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten. Låt chokladen smälta under omrörning.
  4. Tillsätt sirap, smör, vaniljsocker och vispgrädde. Låt såsen koka under vispning tills den tjocknar. Låt såsen svalna.
  5. Servera päronen ställda i portionsformar eller i ett serveringsfat och häll över såsen. Strö eventuellt på lite hackade pistagemandlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.