Passa på att göra den här riktigt goda gammaldags desserten när det finns gott om päron. Bjud gärna mjukrörd glass eller vispad grädde till.
Instruktioner
- Häll vatten och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Låt lagen koka några minuter. Tillsätt punschen och rör om.
- Skala under tiden päronen. Ta bort flugan men låt stjälken sitta kvar. Lägg päronen i lagen och låt dem koka mjuka. Känn med provsticka eller tandpetare. Ta upp päronen med en hålslev och ställ dem åt sidan.
- Dela chokladen i mindre bitar och lägg dem i en kastrull tillsammans med vatten. Låt chokladen smälta under omrörning.
- Tillsätt sirap, smör, vaniljsocker och vispgrädde. Låt såsen koka under vispning tills den tjocknar. Låt såsen svalna.
- Servera päronen ställda i portionsformar eller i ett serveringsfat och häll över såsen. Strö eventuellt på lite hackade pistagemandlar.
Publicerat den
5 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar