Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladparadtårta

 
Skriv ut

Det här är en fulländat tårta för alla chokladälskare. Chokladbotten, tryffelsmet, chokladmousse och hallongrädde i 4 lager. Jag behöver nog inte säga mer.. Festen är gjord och gästerna kommer att njuta av varje tugga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och blanda i mjölken. Tillsätt smör- och mjölkblandningen till äggsmeten och rör i bakpulver blandat med kakao och mjölet. Rör till sist ner den hackade chokladen.
  3. Fördela smeten i två smorda och mjölade formar, ca 24x24 cm i diameter och grädda i 30 minuter.
  4. Chokladtryffelsmet: Koka upp grädde och socker. Häll över den hackade chokladen. Rör i smöret och låt stå i 1 timme.
  5. Hallongrädde: Vispa grädden och vänd ner sylt och hallon.
  6. Dela bottnarna på mitten så att du får fyra bottnar. Bygg ihop tårtan och fördela de tre fyllningarna på olika våningar och avsluta med tårtbotten.
  7. Klä in hela tårtan med chokladtryffelsmet och dekorera med det du tycker blir fint.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.