Det här är en fulländat tårta för alla chokladälskare.
Chokladbotten, tryffelsmet, chokladmousse och hallongrädde i 4 lager. Jag behöver nog inte säga mer..
Festen är gjord och gästerna kommer att njuta av varje tugga.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker poröst. Smält smör och blanda i mjölken. Tillsätt smör- och mjölkblandningen till äggsmeten och rör i bakpulver blandat med kakao och mjölet. Rör till sist ner den hackade chokladen.
- Fördela smeten i två smorda och mjölade formar, ca 24x24 cm i diameter och grädda i 30 minuter.
- Chokladtryffelsmet:
Koka upp grädde och socker. Häll över den hackade chokladen. Rör i smöret och låt stå i 1 timme.
- Hallongrädde:
Vispa grädden och vänd ner sylt och hallon.
- Dela bottnarna på mitten så att du får fyra bottnar.
Bygg ihop tårtan och fördela de tre fyllningarna på olika våningar och avsluta med tårtbotten.
- Klä in hela tårtan med chokladtryffelsmet och dekorera med det du tycker blir fint.
Publicerat den
30 september 2011
Skriv kommentar