Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladscones

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Dessa underbara chokladscones går snabbt att baka och är ljuvliga att äta. Ät dem som de är eller med lite smör eller färskost. Dagen efter smakar de bra att rosta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke.
  2. Hacka chokladen grovt och ställ åt sidan. Dela smöret i små kuber och arbeta ihop med mjölblandningen. Låt gärna blandningen vara lite klumpig.
  3. Tillsätt bakpulver, socker och den hackade chokladen. Blanda till sist ner mjölken och arbeta ihop allt till en deg. Tillsätt eventuellt lite mer mjöl om degen är för kladdig.
  4. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och kavla ut degen så att den blir 2 cm tjock.
  5. Tryck ut runda kakor med hjälp av ett mått eller ett glas, 4-5 cm i diameter. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  6. Grädda sconesen ca 8 minuter. De är färdiga när de börjar spricka på ytan och bottnen är gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.