Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chutneykyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

Tag eventuellt bort skinnet på kycklingklubborna. Skär några snitt i köttet så att det bättre kan dra åt sig av chutneyblandningen. Lägg kycklingen i en ugnsform och Häll över hälften av citronsaften. Blanda smör, curry, senap och resten av citronsaften. Tillsätt Chutney och peppar. Täck kycklingdelarna så noga som möjligt med blandningen. Låt stå i ugnen i 15 minuter. Häll det varma vinet i ugnsformen. Ös kycklingen med skyn då och då, och låt den stå ytterligare 30 minuter i ugnen. Fräs lök, morot och russin i olja. Rör ner ris och saffran och häll på buljongen. Koka riset i 10 minuter och låt stå ytterligare 5 minuter under lock innan servering. Ugnstemperatur 200º

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.