Potatisgryta med paprika och aubergine.
Grytan härstammar från Italien med har blivit modifierad så att barnen skulle äta den.
Instruktioner
- Portionsangivelsen gäller som smårätt på buffé. Ska grytan serveras som huvudrätt måste mängderna ökas. Tvätta auberginerna och skär dem i tärningar, 2-3 cm stora.
- Lägg dessa i en skål. Strö på salt och rör om försiktigt. Låt stå minst 30 minuter.
- Tvätta paprikorna, kärna ur dem och skär i bitar. Skålla, skala och kärna ur tomaterna, skär dem i bitar. Finhacka löken och vitlöken.
- Lägg auberginen i ett durkslag och låt vätskan rinna av. Spola tärningarna hastigt i kallt vatten, låt rinna av och torka sedan i en handduk eller med hushållspapper.
- Hetta upp oljan i en stor ugnsfast gryta. Lägg i potatisen och bryn den runt om under omrörning. Tillsätt löken, auberginen och paprikan.
- Fräs under omrörning. Blanda ner vitlök och tomatbitar. Salta, peppra och krydda med oregano. Lägg på lock och sätt in grytan i ugnen i
200 grader .
- Låt stå i ugnen 35-40 minuter. Ingredienserna ska ha kvar en viss fasthet.
Finhacka persiljan och blanda ner en kort stund innan servering.
- Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
23 maj 2008
Skriv kommentar