Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronkaka/citronrutor

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Fräsch och god kaka, den passar bra med en klick vispgrädde till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att röra ihop bottendegen. Platta ut den jämnt i en form/plåt. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter i 200 grader.
  2. Under tiden tag en ny skål och vispa ihop ägg och socker ganska så pösigt.
  3. Tillsätt sedan vetemjölet, citronsaften och citronskalet, rör om.
  4. Häll garneringssmeten ovanpå den förgräddade bottendegen. Grädda i ca 10 minuter i 200 grader.
  5. När kakan är klar och har svalnat så pudra på siktat florsocker och vispa ev. grädde att ha till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.