Dessa citronskorpor smakar friskt och sommrigt. Passar till såväl en espresso som ett glas citronsaft!
Instruktioner
- Skilj på äggula och äggvita. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
- Vispa ihop äggula, socker och citronskal.
- Torrosta sötmandeln i en torr stekpanna och hacka den sedan.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och hackad sötmandel i en skål.
- Blanda i äggviteskummet i äggulsmeten. Blanda sedan i mjölblandningen och rör till en fast deg. Häll i citronjuice om degen blir för torr.
- Forma degen till en avlång rulle och lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till den.
- Grädda den mitt i ugnen i 175° i ca 15 minuter. Skär i bitar när den fortfarande är varm.
- Lägg dem med snittytan upp och rosta dem på eftervärme i ugnen tills de är torra.
Publicerat den
10 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar