Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronskorpor

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Dessa citronskorpor smakar friskt och sommrigt. Passar till såväl en espresso som ett glas citronsaft!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skilj på äggula och äggvita. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
  2. Vispa ihop äggula, socker och citronskal.
  3. Torrosta sötmandeln i en torr stekpanna och hacka den sedan.
  4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och hackad sötmandel i en skål.
  5. Blanda i äggviteskummet i äggulsmeten. Blanda sedan i mjölblandningen och rör till en fast deg. Häll i citronjuice om degen blir för torr.
  6. Forma degen till en avlång rulle och lägg den på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till den.
  7. Grädda den mitt i ugnen i 175° i ca 15 minuter. Skär i bitar när den fortfarande är varm.
  8. Lägg dem med snittytan upp och rosta dem på eftervärme i ugnen tills de är torra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.