Engelska brödpannkakor som är så goda nystekta
och så goda även nästa dag - då rostade i brödrosten.
Till frukost, brunch med lemon curd, smör, marmelad, ost, philadelphiaost...
Instruktioner
Blanda samman det ljumma vattnet och mjölken.
Blanda jäst, salt och vetemjöl.
Sikta ned mjölblandningen i vätskan och rör om.
Låt jäsa 1 timme.
Rör om smeten så att bubblorna går ur.
Hetta upp en stekpanna eller plättlagg på medelstark värme
och placera 4 smorda kakformar i stekpannan.
Häll i lite crumpet-smet (ungefär 1 cm) och stek ungefär åtta minuter,
eller till degen nästan stelnat på ovansidan och bildat bubblor.
Skaka loss crumpeten ur formen och vänd den.
Stek ytterligare 3 minuter på andra sidan och servera med smör.
Marmelad eller ost är också gott till.
Publicerat den
15 mars 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej! Detta lät gott och inte så krångligt. Kan man använda färsk jäst och i så fall hur mycket? Hälsningar Yvonne