Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cumberlandsylt

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Ett annorlunda recept som jag ska prova när vinbären mognat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och spola av vinbären i ett durkslag. Rengör apelsinen noga och skala den med en potatisskalare. Strimla skalen fint. Ta bort skinnet från klyftorna och skär i små bitar.
  2. Blanda allt utom sockret och koka under lock i 10 minuter. Tillsätt sockret och koka i ytterligare 2 minuter.
  3. Ta av från värmen och skumma noga. Häll upp på väl rengjorda, varma burkar.

Kommentarer (2)

  • klockargarden 19 november 2008

    Hej Hubert! Tack för ditt recept på cumberlandsylten! Jag har just gjort ett kok och resultatet blev mycket bra, och det doftar underbart i köket. Jag har redan smakat och det var mycket gott. Apelsinsmaken gav mig julkänslor. Jag ska ge bort en burk till syrran som fyller år på fredag, hon blir säkert jätteglad. Ha en fortsatt bra dag! Mvh Birgitta

  • mariola 30 juli 2009

    tyvärr sylten blev mycket lös i konsistensen även smaken var ingen höjdare inget som jag skulle rekomendera, lite synd, men har man provat

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.