Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dadeltårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En mastig och mycket god tårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner florsockret, mandel, dadlar och ströbröd. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 25 cm i diameter. Grädda tårtan i 175 grader i 45 minuter. Stjälp upp den och låt svalna.
  2. Hacka chokladen grovt och smält den i vattenbad. Glasera tårtan och förvara den svalt tills den skall serveras. (Chokladen har en tendens att se matt och tråkig ut om tårtan ställs i kylskåp så ställ den gärna på annan sval plats.)
  3. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.