Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dadeltårta med vispgrädde

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna tårta är perfekt att göra direkt efter jul, då det inte brukar vara svårt att hitta "bortglömda" dadlar i skafferiet. En favorittårta som går snabbt att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Krama ur och hacka dadlarna fint. Hacka även chokladen fint.
  2. Blanda dadlar och choklad med mjöl och bakpulver. Rör ner ingredienserna i äggvispet.
  3. Fördela smeten i två lika stora smorda formar med löstagbar botten. Det går naturligtvis även att baka en botten i taget. Grädda bottnarna mitt i ugnen cirka 20 minuter. Låt bottnarna kallna helt.
  4. Vispa grädden och fördela den mellan och ovanpå tårtbottnarna. Dekorera tårtan med sockerkulor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.