Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Daimbomber

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Mmmmmmm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke och ställ den åt sidan. Vispa Philadelphiaosten och sockret krämigt. Tillsätt ett ägg i taget.
  2. Rör ner ostblandningen i de torra ingredienserna och rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Krossa daimen i mindre bitar och blanda i.
  3. Fördela smeten i muffinsformar.
  4. Grädda i 20-25 minuter i 175 º för stora och en något kortare stund för mindre muffins.

Kommentarer (11)

  • Maja75 7 augusti 2008

    Hur många muffins blir det? Vilka små daim avses? Stycksaker eller de i påse?

  • kissemiss74 8 augusti 2008

    Funderar på att det i ingredienslistan står 2 dubbeldajm men i receptet sen står det 3 dajm. Det går inte ihop sig i mitt huvud. Hur många muffins ska det bli?

  • Dolphingirl 8 augusti 2008

    Mmmm låter jättegott. Det måste jag prova. Tror att min barn kommer att älska dem. Tack för receptet.

  • liza_h 9 augusti 2008

    Enligt receptet på salt och peppar.se ska det vara tre daimbitar, antar att det är de små styckesakerna.

  • zetterberg 12 augusti 2008

    Låter smarrigt! :) ska prova nån gång snart.. men har just nu bullar och kladdmuffins i frysen:P

  • zetterberg 12 augusti 2008

    Låter smarrigt! :) ska prova nån gång snart.. men har just nu bullar och kladdmuffins i frysen:P

  • ceverina 15 augusti 2008

    Hmmm måste säga att jag blir lite förvånad över frågorna angående detta recept. Det står klart och tydligt 2 st dubbeldajm + 12-15 personer. Detta innebär för mig 12-15 muffins. ( man kan säkert trycka i sig betydligt fler)

  • Tiol 17 augusti 2008

    Hej ! Jag har just gjort dessa daimbombder och jag är jättespänd på att smaka på dem. Jag gjorde bara en miss med receptet. Det blir lätt så när man slarvläser det.( hm) Det stod ju att man skulle blanda de torra ingredienserna i en bunke, så det gjorde jag, alltså mjöl, socker och det andra, sedan skulle man ju mixa philadelphiaosten med sockret, men då var ju mitt socker blandat i den andra bunken. Det var bara att kasta och börja om. Ett tips, SKRIV sockret längre ned på receptet, så slipper man blanda ihop som jag gjorde. mvh tiol

  • Tiol 24 augusti 2008

    Jättegoda, jag delade faktiskt mina på ½ eftersom vi hade så mycket gott som vi skulle lyckas få i oss på kakfatet, men det var ju lika goda för det. Jag hade gjort dem så otroligt stora. Toppengott, med just dajm i, alla tyckte dessa var så goda. 5 i betyg. Jag lyckades faktiskt hålla mej i skinnet under hela veckan, från att tjuvsmaka, men det var nästan att det INTE gick......................men jag klarade det ( det trodde du nog inte). Kram...............TIOL

  • Maja75 25 augusti 2008

    Lättbakade mufffins som jag dock hade hoppats skulle smaka ännu mer. Mina blev lite smaklösa. Till Ceverina: Frågorna angående antalet muffins och hur mycket daim ställdes INNAN grill så snabbt och vänligt hade redigerat sitt recept.

  • Dolphingirl 29 augusti 2008

    Min dotter på 13 år bakade daimbomberna. Supergoda och enkla att göra. Det blir garanterat fler bak av bomberna. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.