Vad säger du om dillbullar till kräftskivan...gott till räkor också...servera dem ljumma...
Instruktioner
- Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, dillfrö och salt.
- Blanda ner det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Tillsätt ev mera mjöl. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en platta.
- Bred på smör, strö över dill och rulla ihop till rullar som till rulltårta. Skär i bitar, lägg i pappersbullformar och ställ på plåt eller lägg direkt på bakplåtspappersklädd plåt.
- Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 º.
- Pensla med smör & rapsolja.
- Grädda i ugnen 15 – 20 minuter.
- Godast att servera när bröden fortfarande är ljumma.
Publicerat den
21 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar