Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dillbullar

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Vad säger du om dillbullar till kräftskivan...gott till räkor också...servera dem ljumma...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, dillfrö och salt.
  2. Blanda ner det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, helst i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Tillsätt ev mera mjöl. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en platta.
  4. Bred på smör, strö över dill och rulla ihop till rullar som till rulltårta. Skär i bitar, lägg i pappersbullformar och ställ på plåt eller lägg direkt på bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 º.
  6. Pensla med smör & rapsolja.
  7. Grädda i ugnen 15 – 20 minuter.
  8. Godast att servera när bröden fortfarande är ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.