Dillbullarna är ljuvliga att servera nybakade eller uppvärmda till alla sorters skaldjur och fisksoppor.
Instruktioner
- smula jästen och lös den i vattnet i en stor degbunke.
Tillsätt olja, fänkål och vetemjöl. Rör ihop till en deg. Mer än så behöver den inte arbetas.
- Låt degen vila i ca 30 minuter under plastfolie. Strö saltet över degen och arbeta in det noga. Plasta in degen och låt jäsa minst 1 timme, gärna upp till 4 timmar.
- Hacka dillen. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 30x50 cm. Bred ut smöret och strö över dillen och citronskalet.
- Rulla ihop degen på längden och skär i 24 bitar. Fördela på plåtar med bakpapper. Låt bullarna jäsa i 15-20 minuter medan ugnen värms till 250 grader.
- Vispa upp ägget och pensla bullarna, strö över lite hela fänkålsfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
Låt bullarna svalna på galler.
Publicerat den
5 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar