Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snurror med fänkål och dill

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Dillbullarna är ljuvliga att servera nybakade eller uppvärmda till alla sorters skaldjur och fisksoppor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. smula jästen och lös den i vattnet i en stor degbunke. Tillsätt olja, fänkål och vetemjöl. Rör ihop till en deg. Mer än så behöver den inte arbetas.
  2. Låt degen vila i ca 30 minuter under plastfolie. Strö saltet över degen och arbeta in det noga. Plasta in degen och låt jäsa minst 1 timme, gärna upp till 4 timmar.
  3. Hacka dillen. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 30x50 cm. Bred ut smöret och strö över dillen och citronskalet.
  4. Rulla ihop degen på längden och skär i 24 bitar. Fördela på plåtar med bakpapper. Låt bullarna jäsa i 15-20 minuter medan ugnen värms till 250 grader.
  5. Vispa upp ägget och pensla bullarna, strö över lite hela fänkålsfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.