Denna läckra kycklingrätt med en krämig sås med bacon och champinjoner blir en underbar middag.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form som rymmer cirka 2 liter och krydda med svartpeppar.
- Skiva champinjonerna och strimla baconet. Hetta upp olja och margarin på medelvärme tills margarinet har smält och börjat fräsa. Lägg i champinjoner och bacon och fräs under omrörning 3-4 minuter tills champinjonerna börjar mjukna. Pressa ner vitlöksklyftan och fräs 1 minut.
- Rör ner kycklingbuljong, grädde och 1 dl vatten och koka upp under omrörning. Ta av från värmen och tillsätt timjan.
- Skeda ner svampblandningen på kycklingen, ställ in formen i ugnen och ugnsstek 30-35 minuter. Servera med gröna ärter och kokt potatis eller ugnsstekt klyftpotatis.
Publicerat den
3 maj 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
mycket gott rekommenderas!