Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna läckra kycklingrätt med en krämig sås med bacon och champinjoner blir en underbar middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form som rymmer cirka 2 liter och krydda med svartpeppar.
  2. Skiva champinjonerna och strimla baconet. Hetta upp olja och margarin på medelvärme tills margarinet har smält och börjat fräsa. Lägg i champinjoner och bacon och fräs under omrörning 3-4 minuter tills champinjonerna börjar mjukna. Pressa ner vitlöksklyftan och fräs 1 minut.
  3. Rör ner kycklingbuljong, grädde och 1 dl vatten och koka upp under omrörning. Ta av från värmen och tillsätt timjan.
  4. Skeda ner svampblandningen på kycklingen, ställ in formen i ugnen och ugnsstek 30-35 minuter. Servera med gröna ärter och kokt potatis eller ugnsstekt klyftpotatis.

Kommentarer (1)

  • almerase 21 maj 2010

    mycket gott rekommenderas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.