Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Djävulskyckling

 
Skriv ut

Gott och hett! Till det en mild sås med creme av gröna oliver, som finns färdig på burk...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Klipp eller skär kycklingen efter ryggbenet. Vik ut, tryck till och lägg kycklingen med skinnsidan upp i en ugnssäker form.
  3. Blanda hälften av smör & rapsoljan med salt och sambal oelek. Pensla ovansidan på kycklingen.
  4. Stek kycklingen i mitten av ugnen 45 min.
  5. Sänk temperaturen till 175° efter 15 min. Blanda resten av smör & rapsoljan med vitlök, persilja, citronskal och saft. Pensla det över kycklingen och stek i 5 min till. Blanda yoghurt och olivcreme och servera till.
  6. Tips! Ugnsbaka rotfrukter och servera dem till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.