Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Djävulskyckling

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Snabbt och gott! Ser ut som en djävul med vingarna som horn ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj kycklingen och lägg den med bröstsidan nedåt.
  2. Klipp loss ryggbenet och pilla bort nyckelbenen, vänd och klipp bort vingspetsarna.
  3. ryck till kycklingen så att den håller sig platt.
  4. Dela chilin på längden och skrapa ur kärnor och mellanväggar. Finhacka chilin mycket fint och blanda med citronsaft och olja.
  5. Klappa in chili, citron och oljeblandningen. Tips: lägg kycklingen i en plastpåse, slå i blandningen och massera in den i kycklingen.
  6. Vik in benändarna på kycklingen och lägg den på galler med plåt under. Salta kycklingen och grilla under grillelement i ugn på 200 grader i cirka 60 minuter.
  7. Vänd kycklingen under tiden så den får en jämn värme.
  8. Det går också bra att steka kycklingen utomhus på grillen.
  9. Servera en härlig sallad till, gärna en matig potatissallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.