Snabbt och gott! Ser ut som en djävul med vingarna som horn ;)
Instruktioner
- Skölj kycklingen och lägg den med bröstsidan nedåt.
- Klipp loss ryggbenet och pilla bort nyckelbenen, vänd och klipp bort vingspetsarna.
- ryck till kycklingen så att den håller sig platt.
- Dela chilin på längden och skrapa ur kärnor och mellanväggar. Finhacka chilin mycket fint och blanda med citronsaft och olja.
- Klappa in chili, citron och oljeblandningen.
Tips: lägg kycklingen i en plastpåse, slå i blandningen och massera in den i kycklingen.
- Vik in benändarna på kycklingen och lägg den på galler med plåt under. Salta kycklingen och grilla under grillelement i ugn på 200 grader i cirka 60 minuter.
- Vänd kycklingen under tiden så den får en jämn värme.
- Det går också bra att steka kycklingen utomhus på grillen.
- Servera en härlig sallad till, gärna en matig potatissallad.
Publicerat den
24 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar