Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drömrulletårta

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Se upp så inte ovansidan på tårtbottnen blir bränd. Kör in en kall plåt ovanför kakan i så fall. Marsipan över? Gör små rosor eller blad att dekorera tårtan med.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tårtbotten: Vispa ägg och socker mycket pösigt. Rör ner mjöl och bakpulver. Fördela smeten på plåten och grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme i 5 minuter. Stjälp upp kakan på smörgåspapperet och lägg en handduk ovanpå. Låt kallna.
  2. Vinbären: Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp vatten, bär och socker. Låt småsjuda ett par minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i lite av vinbärssaften. Rör ner saften bland vinbären. Låt kallna. Bred vinbär med lite av saften och grädde över tårtbottnen. Rulla ihop från kortsidan.
  3. Slå in rullen i marsipan. Strö florsocker och vinbär över tårtan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.