Se upp så inte ovansidan på tårtbottnen blir bränd. Kör in en kall plåt ovanför kakan i så fall.
Marsipan över? Gör små rosor eller blad att dekorera tårtan med.
Instruktioner
- Tårtbotten:
Vispa ägg och socker mycket pösigt. Rör ner mjöl och bakpulver. Fördela smeten på plåten och grädda kakan i 225-250 graders ugnsvärme i 5 minuter. Stjälp upp kakan på smörgåspapperet och lägg en handduk ovanpå. Låt kallna.
- Vinbären:
Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp vatten, bär och socker. Låt småsjuda ett par minuter. Ta upp gelatinbladen och smält dem i lite av vinbärssaften. Rör ner saften bland vinbären. Låt kallna. Bred vinbär med lite av saften och grädde över tårtbottnen. Rulla ihop från kortsidan.
- Slå in rullen i marsipan. Strö florsocker och vinbär över tårtan.
Publicerat den
16 maj 2008
Skriv kommentar