Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Drömrutor

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Drömgoda rutor med smak av choklad, vaniljglasyr och kokos. En mjuk kaka som bakas i en liten långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Klä en liten långpanna med bakpapper, ca 22x32 cm.
  2. Smält matfettet och ställ åt sidan att svalna.
  3. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Sikta ner alla de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och rör varsamt smeten slät. Vänd sist försiktigt ner det smälta matfettet.
  4. Bre ut smeten i formen, grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
  5. Glasyr: Rör samman matfettet, florsockret och vaniljsockret till en vit och porös smet. Rör ner äggulan. Bre ut glasyren jämnt över den kalla kakan och strö över kokosflingorna. Skär upp i rutor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.