Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dumlepaj

(2 kommentarer)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hittade receptet i ett reklamblad för några år sedan. Detta har blivit en stående favorit i vår familj som jag verkligen vill dela med mig av. Vi brukar äta pajen varm med vaniljglass. Det brukar ta längre tid i min ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knåda ihop smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en lite smulig deg. Tryck ut degen i en pajform.
  2. Lägg därefter ut dumlekolorna ganska tätt och tryck ner dem lite lätt i degen.
  3. Grädda i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter.
  4. Dumlepajen kan ätas varm eller kall.
  5. Servera med exempelvis lite fruktsallad och en klick kanelgrädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • V_kripe 9 januari 2009

    50 kolor!!?? låter som alldeles för mycket?

  • puttepedal 19 januari 2009

    50st var faktiskt precis vad som fick plats i en normal pajform. Att servera den kall var dock tveksamt, i alla fall när den var kylskåpskall, för då var den duktigt svår att skära upp. Men smaken var det aldrig något fel på...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.