Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Endivegratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

295 kalorier per portion. En vegetarisk rätt. Endiver är ofta lite bittra, men får sötma när de gratineras i en ostsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stor stekpanna, lägg i endiverna och vänd dem så att de täcks av smör runtom. Salta och peppra.
  2. Lägg på lock och låt endiverna svettas på lägsta möjliga värme i 35 minuter, tills de blivit mjuka och karamelliserade.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta upp endiverna med hålslev och packa dem tätt i en ugnsform. Fräs mjölet i stekpannan, tillsätt mjölken lite i taget och rör om till en slät sås.
  5. Tillsätt mjukost, senap samt salt och peppar och rör om. Häll såsen över endiverna, strö över den rivna osten och gratinera i 15 minuter, tills gratängen bubblar och har fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.