295 kalorier per portion.
En vegetarisk rätt.
Endiver är ofta lite bittra, men får sötma när de gratineras i en ostsås.
Instruktioner
- Smält smöret i en stor stekpanna, lägg i endiverna och vänd dem så att de täcks av smör runtom. Salta och peppra.
- Lägg på lock och låt endiverna svettas på lägsta möjliga värme i 35 minuter, tills de blivit mjuka och karamelliserade.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta upp endiverna med hålslev och packa dem tätt i en ugnsform.
Fräs mjölet i stekpannan, tillsätt mjölken lite i taget och rör om till en slät sås.
- Tillsätt mjukost, senap samt salt och peppar och rör om.
Häll såsen över endiverna, strö över den rivna osten och gratinera i 15 minuter, tills gratängen bubblar och har fått fin färg.
Publicerat den
3 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar