Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Energibullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Kanderade ingefära hittar man i hälsokostbutiker men det går lika bra med syltade apelsinskalstärningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Häll den ljumma blandningen, ca 37 grader över jästen. Tillsätt ägg, salt, råsocker och det mesta av mjölet. Arbeta ihop degen och låt den jäsa, övertäckt ca 30 minuter.
  2. Hacka aprikoser, ingefära och valnötter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor avlång kaka, ca 25-45 cm. Bred ut hälften av smöret jämnt över nedre delen av kakan och strö frukthacket över. Lägg över den övre halvan och rätta till kakan så att den blir jämn.
  4. Skär bitar ca 1 ½ cm breda. Vrid degbiten några varv, Gör som en ögla, låt jäsa på plåtar med bakplåtspapper ca 30 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader
  5. Pensla med ägg och strö pärlsocker över. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 8 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.