Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enköpingslåda

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En typisk lunchrätt på många krogar var Enköpingslåda. I en liten låda lades en bädd av exempelvis potatis och ovanpå diverse godsaker. Den här lådan passar bra att laga hemma när du har kall kokt potatis över. Servera med ett glas svalt öl och gott bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatisarna i bitar. Skala och skiva löken tunt.
  2. Stek potatis, korv och lök i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.
  3. Fördela korv, potatis och lök i varma matlådor eller djupa tallrikar. Stek ägg och lägg ovanpå.
  4. Skölj och dela tomaterna i klyftor som läggs längs ena sidan av ägglådan eller tallriken.
  5. Avsluta med raspad pepparrot och valfria salladsgrönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.