Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fattoush

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Servera den här klassiska salladen från Mellanöstern, som består av hackade tomater, gurka och platt ojäst bröd, som en lätt lunch eller middag eller som ett läckert tillbehör

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda den pressade citronen med tomaten och gurkan. Tillsätt de hackade örterna och blanda med lätt hand.
  2. Tärna brödet, lägg i en skål och ringla över olivolja. Blanda väl så att allt bröd fuktas av oljan. Lägg brödet på en bakplåt och rosta det i cirka 150 grader i en förvärmd ugn i omkring 10 minuter eller tills brödbitarna är frasiga och gyllenbruna. Låt brödet svalna lite innan du blandar ner det i salladen. Strö över havssalt och peppar och servera.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.