Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Favoritgifflar

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Fyllningen i gifflar kan varieras i all oändlighet. Här kommer gifflar med apelsinfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst.
  2. Blanda ner ägget. Rör ut jästen i grädden och häll sedan i detta också. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta hastigt ihop degen.
  3. Kavla ut två runda eller fyrkantiga kakor och sporra ut åtta snibbar ur varje kaka.
  4. Lägg en klick marmelad på varje snibb. Rulla ihop och forma till gifflar. Lägg dem på smord eller bakplåtspappersklädd plåt och låt dem jäsa i cirka 40 minuter.
  5. Grädda i 275° i ungefär 5-6 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.