Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas favoritgifflar

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme 18 minuter
Skriv ut

Jag skulle göra gifflar en gång, men när jag tittade i skåpet så hittade jag inte nån äpplemos, så jag använde apelsinmarmelad, eftersom laktosmjölken var slut så använde jag laktosgrädde i istället, barn och man älskade detta, sedan använder jag baksirap istället för socker nästan alltid i buller.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 275 grader, 5-6 min i ugn. Rör socker och smör poröst. Blanda ner ägget, rör ut jästen i grädden och häll sedan i detta också. Tilsätt mjöl. Arbeta ihop degen. Kavla ut två runda eller fyrkantiga kakor och sporra ut åtta snibbar ur varje kaka. Lägg en klick marmelad på varje snibb. Rulla ihop och forma till gifflar. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa ca 40 min. Grädda sedan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.