Dethär är en riktig " godiskaka " till kaffet.
Tung och saftig.
Instruktioner
- Ugnsvärme 175 grader. Rör eller vispa fett och socker vitt och pösigt. Rör ner ett ägg i taget.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten
- Klicka ner smeten i en 1 ½ liters välsmord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Känn efter med en trästicka om kakan är torr inuti, alltså stick ner stickan i kakan är stickan torr när du tar ur den är kakan klar.
- Ta ut den ur ugnen. Vänd upp den på ett galler och låt formen ligga över kakan tills den kallnat.
Publicerat den
1 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod, kommer absolut att göra denna igen. Dock så fick kakan stå inne i en timma för att bli helt färdig. Laddar upp en bild på kakan.