Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mamma Mariannes kaka med Marianne kross

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Dethär är en riktig " godiskaka " till kaffet. Tung och saftig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsvärme 175 grader. Rör eller vispa fett och socker vitt och pösigt. Rör ner ett ägg i taget. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten
  2. Klicka ner smeten i en 1 ½ liters välsmord och bröad form. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Känn efter med en trästicka om kakan är torr inuti, alltså stick ner stickan i kakan är stickan torr när du tar ur den är kakan klar.
  3. Ta ut den ur ugnen. Vänd upp den på ett galler och låt formen ligga över kakan tills den kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lilloo 2 juni 2008

    Jättegod, kommer absolut att göra denna igen. Dock så fick kakan stå inne i en timma för att bli helt färdig. Laddar upp en bild på kakan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.