Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mariannes Äppeltårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En jätte god äppelkakarecept av min hustru

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Blanda mjöl, socker, ägg och smör i en skål, arbeta ihop med en handvisp, knåda till sist till en slät deg. Forma en kulla och låt vila i kylskåp minst 30 min. Smörj och bröa en bakform 26 cm med avtagbar kant. Ta 2/3 delar av degen och rulla och tryck ut på bottenplåt. Sätt på kanten, ta resterande deg och rulla ut, så att du kan klä kanten ca. 3 cm hög. Skala och kärna ut äplena och skär i kvart stycke lägg ut dem i kakformen, så att den är väl täckt. Lägg smör, ägg och socker i en skål och vispa ganska pösigt, tillsätt mjölet drar under smeten. Vispa grädde ganska hårt och dra försiktigt under. Ta en slickepinne och fördelar täcket över äpplena. Ta socker/mandelblandning och strö över täcke 1. Grädda i bakugn i nedredelen vid 190° 60 min.
  2. Servera med vispgrädde eller vanillsås

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aattaa 5 november 2011

    Konstig beskrivning!!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.