Instruktioner
Smöra en spännform och skaka den med ströbröd eller mannagryn. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och sjud mjölken med matfettet. Häll i mjölet och smörmjölksblandningen växelvis i äggvispet och rör smeten jämn. Häll smeten i formen.
Grovriv äpplena med skalet kvar och riv mandelmassan. Lägg äppelraspet på smeten och rör med en gaffel så att det fördelas jämnt. Strö den rivna mandelmassan jämnt över äppellagret.
Sätt in kakan långt ner i ugnen och grädda i 175 grader i ca 45-50 minuter. Pröva med en sticka vid kanten, mitt i blir kakan fuktig av frukten. Täck mot slutet med en bit bakplåtspapper, så att kakan inte blir för mörk.
Servera Ljum med vispad grädde eller créme fraiche. Går fint att baka i förväg och värma upp i ugnen på nytt.
Supergod.