Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltårta

(3 kommentarer)  
Äppeltårta Äppeltårta
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den absolut godaste äppeltårtan!

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet och det smälta smöret. Bred ut smeten i en rund form ca 27 cm. Bred sedan ut de rivna äpplena och strö på sockret. Hacka ihop en smuldeg av smör, mjöl, socker, kanel och bakpulver. Fördela den gryniga massan över äpplena. Grädda kakan 30-40 min i 175 grader. Låt den svalna och sikta över florsocker. Servera med vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Brillan49 26 september 2008

    Supergod! Godaste äppelkaka jag ätit! Hela gick åt på en gång! Enkelt med rivna äpplen. Behövde inte skala dem!

  • Lunchdax 15 oktober 2010

    Detta recept var jättegott och en ovanlig äppel-paj-kaka-tårta! Hela familjen tyckte mycket om den, vi serverade med hemlagad vaniljsås. Jag tog inte på florsocker, för åtminstone jag gillar inte att det blir så väldigt sött uppepå som det oftast blir med det. Det var praktiskt att bara köra ner äpplen in i matmäster-maskinens rivsats! Och eftersom man river äpplena blir kakan/pajen så saftig och härlig! Jag kan tro att även de som inte gillar vanliga äppelpajer kommer gilla denna! 5p från oss!

  • Lunchdax 20 oktober 2010

    Jag glömde att lägga upp foto på den goda tårtan! Så här kommer det, förhoppningsvis :P Ett tips är också att denna äppelkaka är väldigt god även dagen efter! Då har den blivit ännu mjukare och smakar underbart även utan tillbehör! Tack för receptet igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.