Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppeltårta Hilde

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Äppeltårta Hilde

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör margarinet och sockret pösigt, gärna med elvispens degkrokar, rör sedan i ägget. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver och vänd ner blandningen i äggpöset. Arbeta ihop degen hastigt och låt den vila en stund i kylen. Tryck sedan ut den i en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter.
  2. Ta ur kärnhusen och klyfta äpplena. Rulla klyftorna i en blandning av kanel och strösocker. Lägg på degbottnen i fint mönster.
  3. Blanda crème fraiche med riven mandelmassa, vaniljsocker och äggula till en smet, bred den över äpplena. Grädda kakan 40-50 minuter i nedre delen av 175 grader varm ugn.
  4. Servera kakan ljum med vaniljsås, kanelgrädde eller kanske vaniljyoghurt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Doggeliten 7 oktober 2011

    Älskar verkligen din äppeltårta...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.