Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festfavoriten

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Har fått detta recept av min syster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl ev kakao och bakpulver. Vänd ner detta och vatten i äggblandingen. Rör till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en liten långpanna (gärna klädd med bakplåtspapper). Grädda mitt i ugnen 5-10 min. Stjälp upp på bakplåtspapper och lå svalna med långpannan som lock
  4. Fyllning: Vispa samman crème fraiche, rivna skalet och florsocker.
  5. Bred ut lemon curd i ett tunt lager över hela botten. Täck med apelsinkrämen och rulla ihop. Svep in rulltårtan i plastfolie eller alfolie och förvara den svalt.
  6. Ev garnering: Vispad grädde och limeskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.