Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostpirog

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Hittade detta recept i ett ICA-blad. Tänkte bjuda mina vänner på det istället för fikabröd. Perfekt att ha i frysen både ogräddade och gräddade. Kan ätas både varma och kalla under ex en picnic.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Finhacka tomaterna. Mosa fetaosten med en gaffel. Krama ur vätskan från spenaten och hacka grovt.
  2. Rör ihop purjolök, tomathack, 2 msk av tomatoljan, fetaost, spenat, honung, salt och kajennpeppar. Fördela fyllningen på smördegen.
  3. Rulla ut smördegen och skär ut 6 fyrkanter, ca 8x14 cm, från varje ark smördeg. Pensla kanterna runt om med äggula.
  4. Lägg ca 1/2 dl fyllning i mitten på varje fyrkant. Vik över så att kanterna ligger mot varandra och pirogerna fått en rektangulär form. Tryck till och mönstra kanterna med en gaffel. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla pirogernas ovansida med äggula.
  5. Grädda mitt i ugnen i 200°, ca 20 minuter. Låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.