Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiberbaguetter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa baguetter är både nyttigare och smakrikare än vanliga baguetter. Fyll dem med en god och smakrik fyllning så får du en perfekt lunchmacka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen. Rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, kli, groddar och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills degen släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timma på en rumsvarm och dragfri plats.
  4. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i fyra bitar. Rulla ut varje bit till en smal längd, ca 40 cm. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt.
  5. Skär, med vass kniv, djupa snitt i baguetterna. Låt dem jäsa, utan bakduk, ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Pensla baguetterna med vatten. Strö över lite vetekli. Grädda baguetterna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.