Dessa baguetter är både nyttigare och smakrikare än vanliga baguetter. Fyll dem med en god och smakrik fyllning så får du en perfekt lunchmacka.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen. Rör tills den löst sig.
- Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, kli, groddar och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig, för hand eller med maskin, tills degen släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timma på en rumsvarm och dragfri plats.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i fyra bitar. Rulla ut varje bit till en smal längd, ca 40 cm. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt.
- Skär, med vass kniv, djupa snitt i baguetterna. Låt dem jäsa, utan bakduk, ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla baguetterna med vatten. Strö över lite vetekli. Grädda baguetterna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
27 maj 2008
Skriv kommentar